Boeken zijn magisch voor mij, zonder een boek in huis heeft voor mij het huis geen ziel. Prachtige woorden die door iedereen anders opgevat en geïnterpreteerd kunnen worden. Woorden op een pagina zijn als regendruppeltjes, geselecteerd zodat onze geest zal vollopen met gedachten, gekozen zodat ons hart een regenboog aan emoties zal ervaren…

Een goed verhaal, een verhalenverteller is voor mij pure magie. Als een klein kind kan ik genieten van een verhaal. Schrijven, lezen  en vertellen is voor mij ook goed om lekker te ontspannen. Even weg zijn van de normale wereld en een eigen omgeving creëren. Ik ben niet meer in de woonkamer, maar in de wereld uit het boek, uit het verhaal.

Het heeft een positief effect op mijn humeur. Literatuur en poëzie helpen me om beter over mijn eigen situatie na te denken en wat ik meemaak in een ander daglicht te zetten. Volgens mij ligt de kracht van schrijven en lezen erin dat het gedachtegangen kan wijzigen en nieuwe gedachten en verbindingen in het brein kan aanmaken.

Personages in boeken en verhalen worden je vrienden, je adviseurs en critici die je naar jezelf laten kijken, die je begrijpen en waar je je verbonden mee voelt. Daarnaast brengen verhalen je naar vergeten oorden, verre bestemmingen en historische plekken waar je anders nooit was gekomen. Waardoor je ook weer heel veel leert over die tijdsgeest, de tradities en gewoonten van verschillende bevolkingsgroepen.

Slechts zes minuten lezen per dag kan je helpen om je stress met meer dan twee derde te verminderen! Dat concludeerden onderzoekers van de Universiteit van Sussex al in 2009. Dus koop of leen een mooi boek en verminder die stress.

Op deze site vind je recht uit mijn hart voor jou gratis verhalen en gedachtespinsels en boeken die je kunt kopen.

 

Om te eindigen met een prachtige quote:

“Ik heb altijd gedacht dat het paradijs een soort bibliotheek zal zijn.”
“I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
Jorge Luis Borges