Boeken zijn mijn lust en leven, zonder een boek in huis heeft voor mij het huis geen ziel. Prachtige woorden die door iedereen anders opgevat en geïnterpreteerd kunnen worden. Woorden op een pagina zijn als regendruppeltjes, geselecteerd zodat onze geest zal vollopen met gedachten, gekozen zodat ons hart een regenboog aan emoties zal ervaren…

Schrijven en lezen is voor mij ook goed om lekker te ontspannen. Even weg zijn van de normale wereld en een eigen omgeving creëren. Ik ben niet meer in de woonkamer, maar in de wereld uit het boek.

Het heeft een positief effect op mijn humeur. Literatuur en poëzie helpen me om beter over mijn eigen situatie na te denken en wat ik meemaak in een ander daglicht te zetten. Volgens mij ligt de kracht van schrijven en lezen erin dat het gedachtegangen kan wijzigen en nieuwe gedachten en verbindingen in het brein kan aanmaken.

Slechts zes minuten lezen per dag kan je helpen om je stress met meer dan twee derde te verminderen! Dat concludeerden onderzoekers van de Universiteit van Sussex in 2009. Dus koop of leen een mooi boek en verminder die stress.

Om te eindigen met een prachtige quote:

“Ik heb altijd gedacht dat het paradijs een soort bibliotheek zal zijn
I have always imagined that Paradise will be a kind of library”
Jorge Luis Borges